Tio album som betyder något

10 album i min skivsamling som betyder något för mig (i en icke-kronologisk ordning):

- Silverchair - Neon Ballroom
Denna lyssnade jag mycket på under första året på Jälla och jag tänker fortfarande alltid på elevhemmet när jag hör låtarna. Speciellt Emotion Sickness.

- Blandade Artister - Alpha
Min första skiva som jag brände. Vilken känsla det var att kunna samla låtar precis hur man ville på skivan! De jag valde då var bl.a Llorando, Lord of the Rings och A Thousand Beautiful Things.

- Blandade artister - Liberté, egalité et fraternité: The Best of the old republic
Min bästa skiva jag bränt någonsin. Jag lyssnar fortfarande mycket på den och måste erkänna att mixen av låtarna är perfekt. Exempel på låtar som finns med är Amsterdam, Greensleeves och Si Demain. Och skratta inte åt namnet på skivan... alla mina hemmagjorda skivor har långa och helt obegripliga namn.

- Blandade artister - Best of Bond
Jag har alltid älskat Bond-låtar och den här skivan innehåller alla från James Bond-temat i Dr No till Tomorrow Never Dies. Den här skivan har jag lyssnat på många, många gånger.

- Nordman - Be Mig (?)
Nordman var min första idol och det var hans andra skiva som jag tyckte var allra bäst. Jag minns inte vad den heter, men största hitlåten heter Be Mig, så jag tror att skivan också kan ha hetat det. Jisses, när kom den ut egentligen? Jag måste ha varit sju år eller så när jag lyssnade på honom.
Edit: Jag kollade upp det och enligt CDON kom första skivan 1994. Då var jag åtta år. Han har gett ut andra skivor efter de två första, men jag känner inget intresse av att lyssna på dem nu.
Edit 2: Han var tom. med i Melodifestivalen för ett par år sedan, men för mig var det inte alls samma Nordman som gubben jag lyssnade på som liten. Låten var rätt dålig också.

Bomfunk MC's - Första skivan
Den här skivan lyssnade jag på halvvägs genom högstadiet. Nuförtiden är deras hiphop inte riktigt min grej, men vissa låtar är fortfarande helt okej. Jag tror inte att jag ens då tyckte att låtarna var de bästa jag någonsin hört, utan det var mer att de var coola och att de var inne att gilla sådan musik. Dessutom kommer de från Finland och vad jag minns var det de som var de första artisterna från "mitt land" som blev populära i Sverige. Ni kan inte ana hur stolt jag var för att finsk musik visade sig vara mer än bara den där jävla tangon de skickar till varje schlagerfinal och som sedan får typ en röst.

Kent - Vapen och Ammunition
Precis som Silverchair får mig att tänka på elevhemmet får Kent mig att tänka på Åsa och Maria, som var mina Kentvänner i gymnasiet. Speciellt Åsa var ett stort Kent-fan och hon drog iväg mig och Maria till två konserter. Jag är ingen konsertmänniska egentligen, men det var häftigt. Vapen och Ammunition är speciell eftersom den kom ut under min tid i gymnasiet (eller strax innan) och för att det är Kents bästa album. Jag tror inte att det finns perfekta låtar, men om det fanns skulle Dom Andra vara en av dem.

London Cast - Phantom of the Opera (CD2)
Flera av skivorna representerar olika platser eller personer i mitt liv och den här symboliserar tiden hos Ica Maxi i Arlanda, som nu i efterhand känns som en väldigt lycklig tid. På den tiden hade vår bil ingen CD-spelare och eftersom jag inte hade så många band lyssnade jag mycket på andra akten från Phantom of the Opera när jag körde till jobbet. Första akten var gud vet var (därför är det bara CD2 som är med på den här listan).

Savage Garden - Affirmation
Den här skivan lyssnade jag på i gymnasiet, så jag antar att den kom ut då. Den representerar egentligen ingenting för mig, utan den är bara jäkligt bra. You can still be free ska spelas på min begravning har jag bestämt.

Savage Garden - Savage Garden
Jag vet inte när den här skivan kom ut, men jag lyssnade på den i högstadiet. Det är svårt att beskriva vad den representerar för mig, eftersom det inte är en speciell plats eller person. Det är snarare en insikt eller en känsla... att man inte behöver vara tuff och hård, utan att man kommer långt på att vara sig själv. Efter att Darren Hayes kom ut som bög förstärks självklart den här bilden, men jag tror att jag såg den redan då. Savage Garden var aldrig ett pojkband som alla dregglade över, utan de gick sin egen väg och jag älskade dem för det. Jag älskar dem fortfarande och tror att jag alltid kommer att göra det.

image50

14 december

Den 14:e december kommer jag att veta vad jag kommer att göra i vår. Då kommer nämligen antagningsbeskedet...

Fanny är optimistisk och säger att om det är platsgaranti och det går att göra en sen anmälan - ja då finns det platser kvar. Hon kanske har rätt, men tänk om det är för få anmälda? Eller tänk om jag inte hittar bostad där nere?
Ekonomin tror jag kommer att ordna sig. Det är skitbilligt att bo där och om jag jobbar och pluggar tror jag att det kommer att gå runt. Visst, det blir inget glidarliv, men jag kommer att överleva.

Jag längtar verkligen till Skövde. Tänk att ha egen lägenhet... att plugga igen... att umgås med fysikintresserade människor... att bo i en liten stad... och framför allt att komma iväg från Sollentuna.

Men innan dess ska jag jobba arslet av mig innan jul och tjäna en massa pengar. Det börjar bli dags att fundera på julklapparockså tyvärr... som vanligt har jag ingen aning om vad jag ska köpa till folk, eller ens vilka jag ska köpa till. Förra året sket jag helt i att köpa julklappar, men jag fick ju klappar av mina föräldrar, vilket gav mig dåligt samvete.
I år ska jag i alla fall köpa något.

Nu ska jag gå in på msn för första gången på evigheter och diskutera roadtrip med Fanny :)

Tjejsnack: Årstider

Jag vet att jag inte har skrivit på länge. Jag har helt enkelt känt att jag inte haft något vettigt att skriva. Här kommer i alla fall lite tjejsnack-frågor.

  • Vilken årstid är den bästa, varför?
Våren är i alla fall den årstid då jag är gladast. Vädret blir varmare, allt blir ljusare och vackrare, sommaren närmar sig, man slipper slasket... mycket av glädjen är nog från skoltiden, då våren var en enda stor orgie i konstiga lov och bibliska helgdagar.
  • Alla årstider har sin charm! Känner du så också, vilken charm har de olika årstiderna?
Alla årstider är vackra på sitt sätt, så visst har alla sin charm. Men för mig sitter charmen bara i skönheten. För finns det seriöst något positivt med hösten förutom att det är vackert? Och samma sak med vintern. Okej, det är vackert, men sedan då?
  • Skulle du kunna leva utan nån årstid, vilken, varför?
Jag tänker varje vinter att jag gott skulle klara mig utan kylan, men å andra sidan skulle jag bli rätt less på evig värme också. Man måste vara olycklig ibland för att fatta vad som menas med att vara lycklig.
  • Under vilken årstid fyller du år?
Vintern.
  • Hur brukar du bli firad, hur har du kalaset?
Nuförtiden brukar jag knappt fira alls, förutom att folk säger grattis. Sist var jag bortrest på min födelsedag, vilket inte var helt fel. När jag var barn var jag dock avundsjuk på alla kompisar som kunde ha kalas ute i grönskan, medan jag alltid var tvungen att sitta inne på min födelsedag.

Det var det. Jag vet att det var tisdagstema igår, men jag hade tyvärr inte tid att fotografera. Temat var "trasig" om jag minns rätt, så jag ska se om jag hinner få fram en bild innan nästa tisdag. Isåfall kommer den upp här.


image49

Appropå Silent Hill såg jag en film igår som heter "Stay Alive", som handlar om ett TV-spel som dödar folk. Filmen var ganska B-betonad och en sak som jag blev grymt irriterad på var hur de gjorde felaktiga referenser till Silent Hill.
Tydligen skulle de visa att huvudpersonen är en storgamer och han skulle hjälpa en kompis med "Silent Hill 4". Kompisen sade att walkthroughn sade till honom att han skulle släppa all ammunition (va?) och ta sin hyperblaster (vad sade du?) innan sista bossen. Då skulle han klara av henne (sista och enda bossen i fyran är en man).
Sedan kom jag på att de måste menat Silent Hill 1. För visst, slänger man ifrån sig all ammunition och går in till sista striden helt obeväpnad tar bossen självmord. Och bossen ifråga är en kvinna. Hyperblaster vet jag inget om, men det är inte omöjligt att en sådan finns som extravapen.

Men varför sade de Silent Hill 4?!

Det finns något som heter research.

RSS 2.0