Du och jag... och döden

Elisabeth är en otroligt fascinerande musikal med en handling som jag vagt minns från något annat: Döden blir förälskad i en vacker, ung flicka, som dock är förlovad med någon annan. Trots det blir hon kär i döden och ett triangeldrama utvecklas.
Jag kanske minns fel, men jag tror att jag läst en bok med samma handling när jag var yngre. Temat känns aningen morbidt för en barnbok, men jag tror att det var en saga jag läste. Jag minns bara inte vilken.

Hur som helst har jag sett flera nummer från musikalen på youtube och jag är förtrollad av den. Jag skulle kunna kasta mig över tyska (!) amazon och beställa den på stört om det inte vore så att jag flyttar om en vecka. Och de har leveranstider på mer än så. Men så fort jag fått igång datorn i Skövde ska jag beställa hem denna.
Shit, om den inte vore på tyska skulle jag kunna utnämna den till världens bästa musikal på stört. Nu drar tyskan ner betyget lite (kanske mest för att jag inte fattar allt de säger), men den är fortfarande ruggigt bra.

Som i alla triangeldraman måste man förstås medvetet eller omedvetet välja sida... och för mig var det klart från första låten jag hörde: Jag håller på döden. Självklart kan han och Elisabeth aldrig få ett lyckligt liv tillsammans, för så fort han kysser folk dör de (det kallas "dödskyssen"), men jag tycker så synd om honom i början av musikalen när han ser ledsen ut :(
Och han är grymt fascinerande. Jag skulle lätt falla för döden om han kom och hämtade mig. Och jag skulle nog göra det även om jag visste att han var döden >_<

image52

Der Tod (döden) och Elisabeth sjunger.
Lyckligtvis är bilden inte från musikalen, utan från ett liveframträdande. Musikalen är betydligt mörkare och dystrare :)

Five years gone

Jahapp. Vi kan ju direkt konstatera att jag inte har skrivit här på länge. Det beror dock inte på att ingenting har hänt, utan snarare på motsatsen. Det har helt enkelt hänt alldeles för mycket, så jag har inte haft tid att skriva något.
Och faktum är att när jag kommer hem sent efter jobbet så är det TVn som lockar och inte datorn.

Jag kan inte lova att jag kommer att skriva mer i framtiden eftersom jag säkert kommer att vara upptagen då också, men jag skriver ett stycke nu i alla fall.

Vad är det då som har hänt?

Jo, Silent Hill: Origins har kommit ut. Yay!
Tyvärr har jag ju inget PSP, så förutom att jag just nu sitter och lyssnar på Akira Yamaokas förträffliga musik har det inte påverkat mig nämnvärt.

Nej, det stora som har hänt är att jag har kommit in på båda mina kurser. Så i vår drar jag ner till Skövde och pluggar fysik och matematik, vilket ska bli superkul. Det känns som om jag har tusen saker att fixa innan flytten, men lägenheten är i alla fall klar. Det blir en etta i samma hus som Fanny, fast på våningen ovanför. och den har balkong... *älska*

Just nu är mitt största bekymmer om Niblet ska få följa med eller inte. Å ena sidan är han gammal och skulle förmodligen bli stressad av att flytta. Å andra sidan gör det ont i hjärtat bara jag tänker på att leva därnere utan djur. Jag har fått tipset att skaffa katt, men det känns bara som om jag skaffar en katt "så länge", tills jag får tid med något bättre. Som en hund.
Jag har funderat på att skaffa nya fåglar också, som dvärgpapegojor. En kompis till mig har en sådan och den verkar hur skojig som helst. Och de är inte mycket större än undulater. Det är absolut ett alternativ.
Och hund... ja, jag har lovat mig själv att se hur det fungerar i Skövde och FUNDERA seriöst på det, men jag kan inte lova något. Känner jag minsta tveksahet avstår jag hellre än att skaffa en hund och sedan inte ge den ett värdigt liv.

Men som sagt; ett liv utan djur kommer att vara väldigt, väldigt tomt.

image51

RSS 2.0