Questions

Konfirmerat dig: Nej, jag kände aldrig att jag behövde göra det.

Varit hög i åmål: Nej. Jag har aldrig varit i Åmål.

Varit full i pajala: Haha, när jag hör ordet Pajala tänker jag bara på Louie och hans arbetsläger som han skulle bygga där... men nej, jag har aldrig varit där.

Sagt något korkat i göteborg: Jag har bara åkt igenom där på väg till Danmark när jag var liten, men eftersom småbarn säger korkade saker stup i ett gjorde jag säkert det jag också.

Sagt till din mamma att du hatar henne: Ja, när jag var yngre.

Bett till gud: Jo, det har jag gjort.

Köpt en skiva med death metal: Om Blind Guardian räknas så är svaret ja. Eller fick jag den skivan förresten? Jag tror att jag fick den i julklapp, så svaret på frågan är nej.

Ljugit om din nationalitet: Jag chattade med en kille förut och skrev att jag var från Mongoliet. Idioten trodde på det.

Ljugit om ditt namn: Njae, jag har en massa alter egon som jag använder på internet, men jag tror inte direkt att jag har ljugit...

Fått höra att du liknar en kändis: En tjej på jobbet påstår att jag liknar någon mamma i OC väldigt mycket, men jag tittar inte på det så jag vet inte om det är sant eller inte. Hon var dock noga med att poängtera att det inte betyder att jag ser gammal ut.

Ätit något så äckligt att du spytt: Inte äckligt, men starkt kanske... *tänker* Jag tror att jag var nära att spy när jag dumt nog ville smaka på den där geggan som man får när man käkar sushi... den som är enormt stark.

Vad lyssnar du på just nu: Franz Ferdinands låt "Take Me Out" från Guitar Hero.

Vad gjorde du igår kväll: Jobbade med att läsa ut Harry Potter-boken, medan jag då och då satte händerna för öronen, blundade och gnällde att jag inte vill att det ska sluta...

Vad åt du senast: En macka med kokt ägg och kaviar.

Senaste filmen du såg: Everything is illuminated.


image5
Världens skönaste Ukrainske wannabe-amerikan från den ovan nämnda filmen.
"My grandfather informs me that this is not possible"

xD

Harry Potter-mani (inga spoilers)

Semester.
Jag hade sådana planer på vad jag skulle göra den här veckan... jag skulle åka till Narvik, Uppsala, utomlands... men här sitter jag, hemma i ett regnigt Stockholm. Nu känns en vecka plötsligt inte särskilt lång, så jag kan lika gärna koppla av och lata mig innan jag måste tillbaka till jobbet igen.

Början av min semester har jag dedikerat uteslutande EN sak, och det är att läsa nyaste Harry Potter-boken. Jag stod visserligen inte och köade klockan ett på natten för att få tag i den direkt, men jag har väntat på den sedan jag läste klart sexan och nu har jag den äntligen i min hand...

Deathly hallows-front

Barnomslaget förstås. Vuxenomslaget skulle ju inte passa in med de andra HP-böckerna, eftersom de har barnomslag ^_^

Hittills har jag läst lite mer än hälften och jag känner ett konstant sug efter att fortsätta... men jag vill ta det lite lugnt med den och få den att räcka länge. Femman stressläste jag, medan sexan fick ta sin tid (eftersom jag jobbade när den kom ut) och jag tror att jag fick ut mer genom att läsa den lugnt och ta pauser då och då för att låta allt smälta in.

Den personen som jag var allra, allra mest nyfiken på var Snape, men tyvärr har boken knappt nämnt honom än, vilket jag är grymt besviken på. De skriver bara om Dumbledore... min lillebror håller inte med, men jag tycker att Snape är grymt mer fascinerande än Dumbledore.
Det lilla han har gjort i boken hittills tyder tyvärr på att han är ond (Snape alltså, inte Dumbledore), men jag vill fortfarande tro att han egentligen är god innerst inne. Även om han dödar alla i slutet kommer jag att intala mig själv att han egentligen är god, men det är jag det... :P

Den andra karaktären som jag ville veta mer om är Lupin... vi har visserligen fått veta det viktigaste från hans förflutna redan, men jag vill veta mer om honom nu och i framiden. Han verkar alltid vara så ledsen och jag vill att han ska bli lycklig i slutet. Inte dö som en hjälte, utan leva lyckligt i alla sina dagar med en massa små varulvsbarn ^_^

Lupin

Bilden kommer från Nasubionna.net, som är en sida med tonvis illustrationer till HP-böckerna. Och hon som ritar dem är magnifikt bra...nästan alla bilder stämmer exakt överens med bilderna jag har av karaktärerna i min hjärna (förutom Kingsley, som jag av någon anledning föreställde mig som vit).
Och hennes Lupin slår filmernas med hästlängder. David Thewlis är en bra skådespelare och han var magnifik i Black Beauty, men han ÄR inte Lupin. Som en jämförelse ÄR Alan Rickman verkligen Snape, medan Thewlis bara känns som någon som FÖRSÖKER VARA Lupin. Det duger inte.
Det är faktiskt enda karaktären som jag varit missnöjd med i filmerna. Och det har inget att göra med att han är en av mina favoritkaraktärer, för det är Sirius och Snape också och dem diggar jag verkligen i filmerna.

Resultatet av det här är att jag ser filmaraktärerna i mitt huvud när jag läser boken, men när Lupin kommer in är det en tecknad gubbe i stil med bilden här ovanför. Konstigt, jag vet, men hjärnans vägar är outgrundliga...

RSS 2.0